O NAS

Stowarzyszenie na rzecz rozwoju kultury „Melina”
Powstało w 2012 roku na bazie osób związanych od kilku lat z Galerią Melina. Działalność Stowarzyszenia Melina opiera się na organizacji wydarzeń artystycznych i kulturalnych, propagowaniu aktywnego uczestnictwa w kulturalnym życiu miasta, wspieraniu rozwoju oraz promocji środowisk artystycznych, a także edukacji kulturalnej i organizacji warsztatów artystycznych.

Galeria Melina
Powstała w lipcu 2006 roku, dla wszystkich, którzy chcą spędzać czas twórczo i przyjemnie, poznać nie tylko prace stworzone przez artystów, ale również proces ich tworzenia, w którym sami mogą uczestniczyć. Celem Galerii jest promowanie młodych artystów oraz zachęcenie do czynnego udziału w życiu kulturalnym miasta.
Galeria prowadzi również działalność warsztatową: warsztaty artystyczne oraz multimedialne. Nasi instruktorzy to absolwenci oraz studenci Akademii Sztuk Pięknych w Katowicach, Kolegium Nauczycielskiego w Gliwicach, Uniwersytetu Opolskiego, a także pasjonaci i osoby z wieloletnim doświadczeniem w danej dziedzinie.
Meliną opiekują się Katarzyna Bąk i Marta Zachara.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!